Yangın Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Yangın merdivenleri strüktürlırken genliği konutlarda 80cm, topluma küşade örgülarda 120cm, erdemli katlı büro binalarında 90cm genişliğinden azca olmamalıdır. Kaçış yolları koskocamanliği 180cm’den azca olmamalıdır.

Yangın merdivenlerinin ehliyetli koskocamanliğe ve tavan yüksekliğine mevla olması önemlidir. Alelumum, bir yangın merdiveni en az 120 cm genişliğinde olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları da mutabık boyutlarda olmalıdır.

Örneğin, yangın merdiveni baplarının makul bir kıvılcım dayanımı süresine iye olması yahut yangın sırasında duman geçişini engellemesi kabilinden standartlara onat olmaları gerekmektedir.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda kötü sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlıklı bir şekilde olay yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Çıkış mesafelerinin kapıdan düzenındığı çatı kullanma sınıflarında, bir koridor dâhilindeki 2 yangın merdiveni arasındaki ara, yağmurlama sistemi olmayan gestaltlarda koridor uzunluğunun yarısından ve yağmurlama sistemi olan konstrüksiyonlarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az gayrimümkün.

Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken dikkat edilmesi müstelzim en önemli ilke ürkü bar ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin yararsıza düşmesidir.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Yangın kapısı montajı temelli profesyonel şekilde örgülması gereken ve imalatta dört başı mamur şekilde ortaya çıhun üründe Yangın Merdiveni Kapısı hata kuruluşlmaması gereken bir maslahatlemdir.

Kaçış merdivenlerinin engel, tavan ve ayaında hiçbir üstıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı duvar ve en azca 90 an dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile başka bölümlerden ayrılır.

Yangın merdiveni kapısı yanmaz yahut belli bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden yapım edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem de yangın merdiveni bapsı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak ikrar edilmektedir.

Yangın merdivenlerinin başlangıçleri ve yolları, amelî meslekaretlerle belirgin hale getirilmelidir. Yangın boşaltma yollarını gösteren fiilaretler, insanlara ivedi durumlarda muhik yolu bulmalarında yardımcı olur.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni yapım geçirmek ve montajını edinmek binaların yangından korunması ciğerin elzemdir.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, diğer yangın kapıları kadar bina eminği çekimının önemli bir parçbirliıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, coşkunluke dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin vesair bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrolör altına kızılınmasına yardımcı olabilir ve insanların binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayabilir.

Report this wiki page